CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

sobota 14. januára 2012

Šťastná sobota 14.

Nie, že by bol včerajší piatok 13. pre mňa nešťastný, to nie. No ani som nebola bohvieako happy, kýum som si nekúpila dve knižky. Tí, ktorí neviete sú to:

The New Girl som pre pár dňami dočítala ako ebook a som z nej nadšená. Ak chcete vedieť ako veľmi, kuk sem. Here lies Bridget je autorkiným debutom, ktorý mi bol odporučený, že sa mi určite bude páčiť, ak sa mi páčila aj New Girl. Tak som zvedavá a dúfam, že nebudem sklamaná. No ak je to napísané takým istým úžasným štýlom ako NG myslím, že nebudem ľutovať. Inak tieto dve knižky po anglicky ma vyšli len na 11,20€ a free shipping! No nekúp to!
Nejakým záhadným spôsobom sa mi podarilo zabudnúť, že vyšiel aj nový diel BBT, až bývalá spolužiačka mi to pripomenula zdieľaním videa z tohto dielu a musím povedať, že do nového roka BBT vstúpilo to správnou nohou. Tento diel bol proste úžasný, rehotala som sa ako blázon.
Ale späť k sobote. Rán sa mi síce zase nepodarilo vstať s budíkom, ale čo už. Zas až tak veľmi sa učiť nemôžem. Aj bez toho mi z Funkcionálnej analýzy II šibe (nepýtajte sa...)- Budem sa to učiť a snažiť sa pochopiť to a veľa veľa sa modliť.
Konečne sme si s drahým aj pekne pokecali na skype. AJ sme si mali čo povedať, ani jeden z nás nebol mrzutý či nevyrlý. Proste to bolo fajn. Už mi fakt chýba.
Poťahovala som si nové diely ďalších troch seriálov, ktoré pozerávam (nie vôbec nie som závislák). Menovite Once upon a time, Bones, Gossip girl.  S tým, že na GG som veľmi zvedavá, lebo koniec predošlého dielu bol taký, že OMFG??!!??
Oh a higlight dnešného dňa! Vyhrala som! Ja som niečo vyhrala! *oslavný tanec po izbe, kým tu nikto nie je* Chceli by ste vedieť čo? 2 ebooky:
BeSwitched a BeSwitched Witch od Molly Snow a vyhrala som ju u Vicky na Books, Biscuits & Tea. Keď mi od Vicky prišla na FB správa, nemohla som tomu uveriť a zírala som na obrazovku. SOm na tie knihy veľmi zvedavá, lebo vyzerajú ako sranda. Teraz len počkať, kým mi ich autorka pošle a potom naplánovať, kam ich vopchám... Nevadí, vyriešim za pochodu! Stále nechápem, že som vyhrala, lebo... no ... ja nikdy nevyhrávam. Ale možno je toto obrat k lepšiemu. Mám vyhliadnuté tri knihy, ktoré by som chcela ešte vyhrať, keby sa podarila aspoň jedna tak by som bola meganajšťastnejšia na svete. 
Jaj a konečne som si dnes po dlhej dobe nalakovala nechty. Síce len trápne jednofarebne, no nalakovala. Musela som, lebo mám konečne dlhé pekné nechty a všetky naraz. To som musela využiť. Snáď mi vydržia.
A posledné dnešné hlásenie - mám naplánované sťahovanie z Brna domov. Teším sa aj sa neteším. Teším sa preto, lebo konečne budem doma, konečne s drahým atak. No neteším sa, lebo v Brne som mala viac kľudu a určovala som si rytmus sama. A keď sa presťahujem, znamená to, že od štátnic ma delí už len jeden semester s jedným seminárom a diplomovka. Diplomovka - moja skaza. Stále to nie je dobre, ale aspoň už cca (!!) viem, kde by som mohla robiť tú zásadnú chybu, kvôli ktorej ma vedúci nechce pustiť ďalej. Teraz sa už len budem modliť a drieť, aby som to napravila. Wish me luck!
Koniec hlásenia.

P.S Vy ste mali aký piatok 13. a sobotu 14.? Stalo sa niečo zaujímavé či všetko ako obyčajne?

A na záver pesnička, na ktorú ma namotala Stormy



Pozn. Ak sa chcete o tých knižkách dozvedieť viac, len kliknite na obálky ;)

streda 4. januára 2012

Čo priniesol Ježiško?

Na tento príspevok som sa chystala už od Vianoc. No bolo málo času a veľa povinností a iných činností. Napríklad som sa učiť musela. Cez Vianoce! Barbarstvo! Ale mám dobrú správu, vyplatilo sa. Skúšku som včera úspešne spravila za D. A som na to hrdá!
Najprv Vianoce. Prišla som domov 22.12 večer po prednáške. Áno existuje šialenec, ktorý chcel prednášať dva dni pred Štedrám dňom od 18 do 20. A dokonca aj preťahoval, takže som musela odísť skôr, aby som stihla posledný vlak domov. Ešte že som mala miestenku, takže som sedela. Vzhľadom na to, že v kupé nesvietilo svetlo, bola som na notebooku a venovala sa ani neviem čomu.
V piatok som doháňala čo bolo treba - robila šuhajdy a rafaelo (tohtoročný pokus, ktorý sa vydaril!) a ešte bola kúpiť posledný darček. Síce som chcela aj švagrovi dačo kúpiť, no nejak nevydalo. Nič vhodné som nenašla. Nevadí do budúceho roka niečo vymyslím.
Štedrý deň bol plný zhonu. Ako inak. Najprv som zdobila stromček - celkom sama. Výsledok :
Možno trochu prezdobený, ale mne sa to tak páči (Pozn. Bordel v pozadí nevidíte!). Potom prišiel drahý a dostala som prvé darčeky! Nemám ich zvlášť odfotené, potom upozorním na konkrétne pri všetkých. Potom nasledovala návšteva kostola (aspoň raz do roka) a konečne večera! Večer predtým mi tatinko dovolil ochutnať šalát a mne sa na neho celý deň zbiehali slinky. Síce večera neprebehla v kľude a pokoji ako by sa patrilo a chcelo, ale kedy sa vydarí všetko tak ako plánujeme no nie?
No a konečne sme tam kde sme byť chceli: Vybaľovanie darčekov!
Čo som tento rok dostala?
To sú všetky pohromade a teraz pohľad zblízka:
Sluchátka (tie sa vždy zídu!), ktoré majú aj vlastnú kapsičku. YAY! (nie je ju vidieť je schovaná). Sviečku od Moňiky (už sa teším ako si ju zapálim, aj keď mi jej bude strašne ľúto :( ) Takto to nevidieť, no sú tam malé hruštičky a lienky. Je proste adorable. Fialový obal na telefón alebo mp3 (využívam ho na to druhé) od Sue (ďakujem ešte raz :-*) spolu s pohľadnicou, ktorá potešila :)
Kozmetická taška, ktorá ešte ukrýva prekvapenia! (uvidíte o chvíľu). Knižka od drahého (Už len táto mi chýbala do Twilight zbierky... Úprimne? Táto sa mi páčila asi najviac z celej série. Dôvodom je, že tam nie je Bella :D) A na knižke vidíte tri páry náušníc - princeznovské od princeznej Moňiku pre princeznú (mňa). Krásne, potešili veľmi! Zvyšné dva páry som si objednala od Mary (Strawberia) a nechala si ich dať pod stromček. Tyrkysové srdiečka a krídla (ktoré úplne najviac zbožňujem!)
Všetky tri darčeky na tejto fotke sú od drahého. Dva obrovské fotoalbumy s asi 400 fotkami! Čumela som ako puk, keď som si ich rozbalila. Úžasné fotky! Béžový obsahuje zmes fotiek z dovoleniek, Zoo, drahého minulosti a aj jeho rodiny. Dokonca sú tam fotky jeho bratranca s rodinou, ktorých som ešte nestretla :D. V bordovom sú fotky len nás dvoch. On sám, ja sama a my dvaja spolu. Úžasná zmes, pozerala som si ich počas Štedrého dňa a večera asi trikrát. A ešte stále nemám dostatok slov na vyjadrenie toho, čo to pre mňa znamená. Jediná nevýhoda je, že nemám ani poňatia kam ich dám :D. Ale nájdu si svoje čestné miesto :). A aby som nezabudla na plyšového Spongeboba - moja úchylka. Minulý rok som dostala povlečenie od drahého a vankúšik od našich. Za chvíľku už síce dôjde inšpirácia, ale keď tá postavička je taká úžasná! Momentálne mi robí spoločnosť v posteli doma v Bratislave.
Adidas voňavka, ktorú som si kúpila, lebo na tejto vôni momentálne fičím a ružový Bruno Banani, ktorý voní úžasne. Síce pôvodne chceli kúpiť iného (fialového), na ktorom som fičala asi pred rokom, ale som rada, že miesto toho kúpili tohto, lebo tá prvá vôňa už ma trochu omrzela. A táto ružová mala ako darček aj náramok! Knižky - Skúška ohňom a Drozdajka. Vyprosené a vysoko cenené. Sú to druhý a tretí diel k Hrám o život, ktoré som dostala na narodeniny Ešte som sa k nim nedostala, lebo mi bolo poradené, nech si ich nechám až po skúškach, lebo by som miesto učenia sa len čítala a čítala, kým by som to nedočítala a to som si nemohla dovoliť. Takže na mňa čakajú a ja sa neviem dočkať.
A takmer na koniec darčekov časti - moje kozmetické prekvapenie:
Maminka zahlásila, že tento rok kozmetické balíčky neboli nič moc, tak mi vyskladala vlastný. Som rada, lebo tá taška by taká super nebola a všetko z tohto sa mi hodí! Šampón a kondicionér Gliss Kur ocenia moje vlásky a dve balenia farby, ktorú zas ocením ja pri pohľade do zrkadla. Ďakovala!
Úplne nakoniec darčekovej časti ten najcoolovejší darček od môjho drahého brata, za ktorý veeeeľmi pekne ďakujem:
Mňa si prosím nevšímajte! Len to čo mám na hlave. Ja to tam tak trochu kazím, no tá čiapka je proste bohovská! Videla som ju, slintala som nad ňou, no nechcela som si ju kúpiť, lebo na to, že to bola len čiapka, bola celkom drahá. A preto som bola neskutočne šťastná, keď som ju dostala. Je krásne farebná (a vôbec mi nevadí, že ju veľmi nemám k čomu zladiť, budem ju nosiť aj tak!) a je úžasne teplá. Milujem ju!
Síce to nebol tento rok najobsiahlejší Ježiško, no za všetky darčeky som úprimne vďačná a teším sa z nich ako malé dieťa. Všetky boli dané s láskou a to si cením najviac.
Jedna časť darčeku od Moňiky odfotená nie je, lebo bohužiaľ keď som to doma fotila, bolo to v Brne. No je to skvelý sprchový gél Balea s vôňou Guavy (neviem čo to je ale voní to krásne citrusovo :) )

Ešte by som rada v tomto príspevku spomenula Silvestra. Nebude to už také obsiahle a ani žiadne fotky k tomu nemám. Niekomu to môže prísť ako nuda, no tento rok to bol presne taký Silvester, aký som potrebovala a vyhovovalo mi to najviac na svete. A ako som ho teda trávila?
Najprv sme šli do kina na nového Sherlocka - skvelý film, nasmiala som sa. A potom sme šli len k drahému a hrali s jeho rodičmi vykladaného žolíka. Spravili sme si (teda teta spravila) varené vínko, pustili k tomu silvestrovský program v telke a bavili sa. Smiali sme sa a kombinovali a vymýšľali. Bolo to kľudné, pokojné a príjemné. Dokonca sme v zápale hry nestihli odpočítavanie a pripili sa až pár minút po polnoci. A ohňostroj sme videli len na TA3. No pre mňa to bolo dokonalé. Nepotrebovala som chlastať a oslavovať až do skorého rána, lebo som vedela, že čo najskôr sa musím vrátiť k učeniu. Dokonca som pred spaním ešte aj kúsok knižky prečítala, kým drahý dopozeral Horúce strely.

Už druhého som sa však musela vychystať a cestovať do Brna, kvôli už vyššie spomínanej skúške. Netešilo ma to, no nemala som na výber. Tieto sviatky ubehli príliš rýchlo a takmer nič som z nich nemala. Ale to málo som si užila poriadne. Aspoň, že tetuška na stanici mi zdvihla náladu keď mi pri pohľade na meno na platobnej karte popriala k meninám. Vyčarila mi taký úsmev na tvári, ktorý vydržal ešte zvyšok dňa.

Týmto končím svoj megadlhý príspevok, ak ste sa dostali až sem gratulujem :) Ja sa idem psychicky pripraviť na to, že ma čaká posledná skúška (ak nerátam štátnice, tak by to mala byť moja posledná skúška ever...) a písanie nenávidenej diplomovky. Wish me luck a pevné nervy.
Do skakavenia priatelia!


 (pozn. všetky fotky sú mojej výroby okrem posledného, ktorý mi našiel ujo Google)