CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

pondelok 31. októbra 2011

GR & Bibliotéka

Viete čo? Ja mám dnes dobrú náladu. Možno ani nie tak dnes ako práve teraz v tomto momente. čo je trochu zvláštne, vzhľadom na to, že môj plán pohnúť s diplomovkou zase raz stroskotal. No tentoraz to nie je moja chyba a za tým si stojím. Je to chyba knižnice a nedostatku materiálov, ktoré potrebujem.


Prečo mám dobrú náladu? Môže za to pár dobrý knižných článkov na blogoch, a pár ľudí momentálne na goodreads, ktorí ma rozosmiali a zdvihli mi náladu keď som to potrebovala (Thanks guys). V tejto komunite som tak krátko a predsa mi to príde ako keby som do nej odjakživa patrila. Škoda, že mi trvalo tak dlho než som ju našla. No prišla práve včas. :)




Práve som vďaka Luc zistila, že tento týždeň sa koná bibliotéka. Bez nej by som si to asi neuvedomila a zmeškala by som to na čo čakám každý rok. Je to ako môj sviatok a okrem toho je vždy okolo mojich narodenín takže dvojitý sviatok. A teraz to vychádza, že tam pôjdem PRÁVE v deň mojich narodenín. Čo je ako taký malý zázrak, lebo som sa bála, že tento rok to bude ešte horšie ako ten minulý (oslava nedopadla tak dobre ako som dúfala :(.. nevermind), lebo to vyzeralo, že budem skoro celý deň sama. Naši aj s bratmi idú na nejakú akciu, ktorá sa koná len raz za čas. Ja som nechcela ísť, lebo so chcela byť s mojim drahým, no ten musí pracovať :(. Síce tvrdí, že si na mňa spraví čas, ale viem, že to nebude jednoduché a nechce sa mi tam zrovna stráviť celý deň čakaním kedy si na mňa bude môcť spraviť čas. Takže to vidím na bibliotéku aspoň na také tri hodinky možno štyri a potom obed s drahým a potom sa uvidí. Jediné čo mi chýba k dokonalosti je parťák. Niekto v BA s vášňou pre knihy a najlepšie ráno o 10? Vstupné je len 1€, no nekúp to.  Keby mal niekto záujem ozvite sa buď do komentárov alebo na mail. Keby bolo viac záujemcov, mohli by sme spraviť väčšiu partiu :)

sobota 29. októbra 2011

Summary of last few days...

Mám za sebou pár zaujímavých dní. Okrem víkendu. To sa nič zaujímavé nestalo, lebo som bola chorá takže som nemohla nikam ísť.To naštve, hlavne keď som mala na sobotu spravený plán. No čo už. Aspoň som sa venovala kade čomu od čítania kníh až po začiatok realizácie môjho vlastného knižného blogu. Keď príde čas, ukážem vám ho, zatiaľ by ste mi mohli držať palce, aby mi všetko vyšlo tak ako chcem.



V utorok som cestovala do Brna a to len bola sranda. Najprv som sa doma zašívala tak dlho až som začala slušne nestíhať, no podarilo sa mi stihnúť autobus, ktorým som vlak mala tiež stihnúť. No realita bratislavskej MHD ma (prekvapujúco) zaskočila. Neviem, kde sa ten autobus zdržal no tesne pred stanicou sa pred nami stala nehoda, takže autobus zostal stáť a nemal ako ďalej. Yes. Tak som sa vybrala peši, s tým, že o dve minúty mi vlak odchádza. Super. No viete si predstaviť ako som sa potešila, keď som zistila, že vlak mešká 10 minút a ja mám teda ešte čas si aj lístok kúpiť aj na nástupište prísť. Kúpila som si študenstký lístok do Kútov s tým, že však spiatočný z Kútov do Brna mám. Ale..!!! Asi tak 5 minút pred príchodom sprievodcu ( a tak max 10 minút pred príchodom do Brna)  som si uvedomila že síce ja mám ten spiatočný lístok, ale na cestu tam už je cvaknutý. Modlila som sa, aby som mala šťastie a neprišiel sprievodca. Nemala som :(. No bol zlatý ( a ja som to dobre zahrala vzhľadom na to, že som z toho ešte stále bola mimo) a normálne mi predal lístok a mám pocit, že mi asi ani nedal prirážku (ale istá si tým nie som). Spolucestujúci ma ľutovali vzhľadom na to, že fakt asi o 5 minút sme zastavovali v Brne. Ale aj tak si nie som istá či tento deň môžem označiť za zlý. Lebo stihla som vlak a nemusela som čakať na stanici hodinu a na druhej ďalšiu na prestup. Mohla som dostať nejakú pokutu a mohol byť sprievodca vysoko nepríjemný no nebol. Toto by som ukázala ako príklad keď sa všetko zlé na dobré obráti. Jediný ozajstný mínus je to, že sme na utorňajšej prednáške dobrali takmer celé skriptá od prednášajúceho a na zvyšok semestra si budeme musieť normálne písať poznámky. A keby stepoznali prednášajúceho, vedeli by ste, že to je takmer nemožné pre normálneho človeka. Budem musieť dávať po prvé pozor a po druhé dúfať, že sa mi nakoniec podarí požičať si niekoho dobré poznámky. Inak som v keli.

No a nesmiem zabudnúť na diplomovku.(Áno ja viem, omieľam to tu dookola, ale tak čo už narobím v poslednom ročníku?). Som len na začiatku a už teraz mám problémy s tým čo tam mám vlastne napísať. Môj vedúci ma začína vytáčať, lebo mi povedal, že mám písať tak, aby sme na konzultáciách neopravovali preklepy a technické chyby a venovali sa obsahu. Akože WTF?? Si myslí, že to robím naschvál či čo? A čo sa týka, toho čo tam mám napísané, tak ani neviem nakoľko to je dobre a nakoľko to budem musieť prerobiť. No neviem ako to chcem prerobiť, ak to bude nutné, lebo kníh na moju tému je málo a nie všetky  sú zrozumiteľne a použiteľne napísané. A ani neviem všetko čo tam mám dokázať. Takže ak mi to aj schváli v tej podobe, tak si nie to nemusím obhájiť... Už by som to najradšej mala za sebou... 




Obrázky som našla na stránke http://weheartit.com

štvrtok 27. októbra 2011

Podzimní dumání #2 - Dream casting



Blogový špeciál z dielne Syki, kde sa budem(e) zamýšľať nad všetkým možným. Každý štvrtok počas 7 týždňov sa tu objaví nový príspevok na novú tému. Ak sa chcete pridať aj len na jednu tému, tu nájdete zoznam všetkých tém.


Tak jako máme oblíbené knihy, máme i oblíbené postavy... a tyto postavy si častokrát při čtení vyobrazujeme jako nějaké herce, zpěváky a tak vůbec. Někteří lidé si dokonce sestavují tzv. dream castingy - jak si představují, že vypadají jejich oblíbené postavy, anebo kdo by je mohl hrát v případné filmové podobě. Jste také jedním z těch, kdo si pravidelně sestavuje přehled herců, anebo to jde mimo vás a spíš vás to u ostatních otravuje? 

Nad týmto som sa pravdu povediac ešte nazamýšľala. Jedna vec je ak som videla či už filmové alebo seriálové spracovanie. Vtedy už sa veľmi nevyhnem predstave daného herca danej postavy. To už mám tak zafixované. 
Čo sa týka mojich vlastných predstáv, tak neviem povedať, či si predstavujem často spevákov či hercov na mieste tých postáv. Niekedy může byť ak sú tie postavy tak opísané, že by mi niekoho pripomínali, ale to je málo kedy. V mojich predstavách sú knižné postavy skôr neurčitého vzhľadu. Viac ma totiž zaujíma príbeh a teda s tým spojené povahy a konanie postáv ako to ako vyzerajú. Pretože to málokedy zasiahne do samotného príbehu. 
Nebránim sa dream castingom iných, no nenarazila som ešte na ne, alebo si to nepamätám. No možno by som sa aj na nejaký pozrela a zhodnotila či môže alebo nemôže byť. No rozhodne sa tým nezaoberám celé dni a noci. Na to mám iné veci na robote a iné čo sú mi milšie a radšej by som robila ako toto. 
Síce to nie je nejaká úplne megaúžasná úvaha a zamyslenie sa, ale k tejto téme sa nemám veľmi k čomu vyjadrovať, lebo mi je na míle vzdialená. No názory iných ma zaujímajú, prípadné príklady tiež, takže sa nehanbite a sem s nimi ;)

sobota 22. októbra 2011

Děsivé čtení - Moja cesta


 

Tento príspevok bude denníkom mojej cesty naprieč desivými miestami až po prečítaní 10tich kníh skončím v japonskom lese Aokigahara. Bližšie info tu
Začiatok: 17. októbra 2011
Koniec: 30. novembra 2011





Tower: 
(2 knihy)
1.Guy Gavriel Kay - Fionavarská tapiserie, kniha první - Letní strom
moja recenzia na Goodreads





 hodnotenie: 6/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Kniha bola napínavá, to rozhodne, ale nie desivá.
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
Áno, chcela by som si pozrieť tú prírodu a chcela by som si pozrieť Cathalské záhrady aj Letný strom.


2. L.J. Smith - Upírske denníky, kniha prvá - Prebudenie

hodnotenie:6/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Aj napriek tomu, že to je o upíroch, z tejto knihy skôr cítiť tínedžerskú romancu ako niečo hororové
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
 Keď už tak by som si chcela pozrieť renesančné Taliansko...
Kostnice:
(4 knihy)
3. L.J. Smith - Upírske denníky, kniha druhá - Súboj

hodnotenie:6/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
To isté ako v prvom diely, aj keď na konci popis tej zvláštnej Sily je napínavý...
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
 Tak isto ako v prvom diely, nemám záujem o malé americké mestečko, ale skôr o renesančné Taliansko


4. L.J.Smith - Upírske denníky, kniha tretia - Zbesilosť


hodnotenie:7/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Ani nie, bolo to napínavé aj keď som odhalila kľúčový moment, alebo skôr osobu, ale desivé to nebolo... To čo ma viac desí je myšlienka na to, čo preboha autorka napchala do ďalších dielov, lebo keby to ukončila po tomto tak by to bolo dôstojné ukončenie série
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
Nie, nič ma neláka.


Transylvánia:
 (6 kníh)
5. L.J.Smith - Upírske denníky, kniha štvrtá - Temnota


hodnotenie:5/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Ten koniec bol desivý, ale nie v takom tom tradičnom slova zmysle, ale bol desivo zlý. Nechápem čo tým autorka sledovala. Asi len možnosť na vydanie ďalších kníh, alebo má  problém opustiť svoje postavi či zbožňuje nechutne sladké happyendy.
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
Nie, ďakujem.


6.Thomas Brezina - Princezná Pia
Recenzia tu

hodnotenie:9/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Nebolo to hororovo desivé, ale takým štýlom, že toto by sa naozaj mohlo stať desivé. A veľmi napínavé!
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
Do Londýna? Okamžite!! Ešte som totiž nebola a chcela by som to napraviť. Ale aj Nemecko či znovu Viedeň by som pozrela :)


Černobyl:
(8 kníh)
7.Suzanne Collins - Hry o život
Recenzia tu

hodnotenie:10/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Bolo to desivé tým spôsobom, že ľudia by toho naozaj boli schopní. Takého usporiadania aj takej "zábavy". Dúfam, že sa to nikdy nestane realitou.
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
Ťažko povedať. Je to taký krutý svet, že asi radšej nie. Nechcela by som vidieť Hry o život v realite...


8. David Nichollson - Jeden deň
Recenzia tu

hodnotenie:6/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Bola to romantická dráma... nebolo to desivé, skôr smutné miestami, inokedy vtipné... ale nie desivé
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
Áno!! Londýn a Paríž minimálne :))


Aokigahara:
(10 kníh)
9.Lisa McMann - V zajatí snov: Precitnutie

Recenzia tu

hodnotenie:8/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Nie priamo vydesiť, ale prepadať sa niekomu do nočných môr nie je ani príjemná predstava
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
Nie, ďakujem, nelákajú ma cudzie sny... V podstate som rada, že si ani vlastné nepamätám


10. Maggie Stiefvater - Triaška

Recenzia tu

hodnotenie:8/10
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Nie toto bola krásna romantická kniha o láske s fantasy prvkami.
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)
Ani nie. Nejaké minimestečko v Amerike či kde ma neláka.



štvrtok 20. októbra 2011

Podzimní dumání #1 - Láska na první pohled


Blogový špeciál z dielne Syki, kde sa budem(e) zamýšľať nad všetkým možným. Každý štvrtok nasledujúcich 7 týždňov sa tu objaví nový príspevok na novú tému. Ak sa chcete pridať aj len na jednu tému, tu nájdete zoznam všetkých tém.

V poslední době jde o docela častý knižní jev. Vidí se pomalu pět sekund a už je to láska jako trám, kdy jeden bez druhého nedokážou žít. Jaký máte názor na lásku na první pohled? Věříte v ní, nebo si naopak myslíte, že jde o pouhý blábol?


Ja som, čo sa týka lásky na prvý pohľad dosť skeptická. Myslím si, že pravá láska na prvý pohľad neexistuje. Čo existuje je zamilovanie sa na prvý pohľad. A to vzniká na základe či už vzhľadu alebo nejakej konkrétnej udalosti či činnosti. Ale vtedy nepoznáme toho druhého človeka aký v skutočnosti je, takže sa nedá povedať či ho budeme milovať aj potom keď to zistíme. K takej láske sa musíme dopracovať a to už potom nie je láska na prvý pohľad. 
Takže aby som to zhrnula na lásku na prvý pohľad v takom klasickom ponímaní, že sa uvidia a odvtedy sú si súdení (na štýl pripútania sa Jacoba k Bellinej dcére a podobne) v realite neverím. Verím v to, že sa na prvý pohľad dvaja ľudia do seba můžu zamilovať a potom ak sú kompatibliní ( :D :D príde mi to slovo v tomto kontexte strašne smiešne) a sú ochotní na vzťahu patrične pracovať, robiť kompromisy a tak ďalej, tak sa môžu dopracovať k pravej láske. 
Možno sa mýlim a taká láska existuje, len ja som ju nikdy nezažila. A možno na to ani nie som uspôsobená. Možno na takéto niečo musí človek rozmýšľǎť určitým nevinným či naivným spôsobom, ktorý mne chýba. Neviem. Ale som matematička a ja potrebujem vidieť dôkaz o tom, že taká láska naozaj existuje. A ten som zatiaľ nedostala...
Čo vy? Aký máte názor? Či skúsenosti? Podeľte sa ;)

streda 19. októbra 2011

Súťaž na blogu Milujem knihy

Pre tých, ktorí majú radi knihy, blogy a chcú skúsiť šťastie ;)

http://milujem-knihy.blogspot.com/2011/10/moja-prva-giveaway.html

Děsivé čtení


Rozhodla som sa zúčastniť sa podzimnej challenge, ktorú poriada Knižní doupě (viac info tu). Môj cieľ je za teraz už necelých 7 týždňov prečítať aspoň 10 kníh ( vpravo aj mám obrázok, ktorý mi to bude pripomínať). Mám pocit, že som v poslednej dobe stratila kontakt s knihami a takto sa to snažím napraviť. Takto aspoň obmedzím zbytočný čas na notebooku keď vlastne nič nerobím a budem tu robiť len užitočné veci ako blogovať a písať diplomovku a prezerať si knižné blogy :D(to síce nie je užitočné, ale mojej novej závislosti sa tak skoro nezbavím :D)
Tu potom postupne uverejním zoznam kníh, ktoré som prečítala, aby ste videli, že som ich ozaj prečítala 10.
Soooo who's with me?

nedeľa 16. októbra 2011

Just ordinary day...

Dnes tu je pár vecí... Určite ste si všimli, že som zmenila lay. Mrzí ma, že nie som schopná si taký pekný spraviť sama ( tento mám z http://www.leeloublogs.blogspot.com/) ale nie som v tom moc zbehlá a nemám veľa času na to, aby som sa tým teraz zaoberala. Možno raz....
Včera som spravila aj niečo z diplomovky - naTEXovala som dve strany a som na seba hrdá. Na čo už až taká hrdá nie som je fakt, že dnes som s tým nepohla vôbec. Z tej jednej knihy som si nebola istá, či tam chcem ešte niečo dať a grafy sa mi nepodarilo spraviť tak ako som chcela. Ale dnes som sa ani veľmi nesnažila priznávam sa :(.
Objavila som a podľahla som viacerým knižným blogom a stránke Goodreads... neviem ako sa z tej novej závislosti dostanem. Ale mohla by mi pomôcť k tomu, aby som sa viac venovala čítaniu kníh. Iných ako matematických. :D Na blogu Knižní doupě som sa podujala na zrecenzovanie jednej knihy, resp. celej (zatiaľ nedokončenej) série, no keďže som tú knihu čítala už dávnejšie tak to ide zťažka. No keď to napíšem, tak to potom zverejním aj tu.
V rámci vyhýbania sa diplomovke som sa dnes hrala s Photofiltrami a pár fotkami, ktoré som odfotila, keď nám v škole kvitli magnólie. Tu je výsledok:
toto sú povôdné obrázky:

     
a takto upravené:
To je na dnes všetko.

P.S. Okrem toho som spojazdnila rubtiku Píšem, kam som nanovo zverejnila už zverejnené dve básne, preto sa tu objavili znovu. Časom pridám aj ďalšie.

Pre teba

Pre teba...
bolesť prekvapila ma
bolesť veľká
slza pohladila ma
po tvári steká
naozaj to tak muselo byť?
pýtam sa seba
lepšie ako na mesiac vyť
a pozerať do neba
je to smutné
srdce mi to trhá
chcem povedať: Blbé.
no stále mi to po rozume behá
aj keď to tak asi lepšie bude
všetci radia mi tak
cítim sa ako na súde
všetko je brak
budeš mi chýbať
to isté je
nemôžem sa hýbať
okolo samé boje
bohužiaľ láska bolí
každý to vie
nikto s tým nič neurobí
tak to vždy bude

Ľudia - roboty

Ľudia - roboty

Očami po okolí blúdim
jediné čo vidím:
ľudia - roboty 

Nepočuť tlkot srdca
nedýchajú pľúca 
ľudia - roboty

Zažitý mechanizmus
v tvári pesimizmus 
ľudia - roboty

Zo všetkých sála chlad
každému prajú pád 
ľudia - roboty

Zvuk láskavého slova?
Takú chybu neurobia znova 
ľudia - roboty

Všetci ako z továrne
usmievať sa je márne 
ľudia - roboty

Tváre zmrzačené pokrokom
radšej nechcem byť pri tom
 ľudia - roboty

pondelok 10. októbra 2011

A nezaprší a nezaprší...

Ach jaj, ide to so mnou dolu kopcom. Budem to však zvaľovať na to, že ešte stále som sa mi nepodarilo sa poriadne vyspať. Už takmer mesiac. A to nie je bohviečo. Najhoršie je, že som celý večer unavená, ale keď si ľahnem do postele s tým, že idem spať, všetko vypnem a pozhasínam, zavriem oči a v tom momente nie som unavená. Otvoriť oči sa mi nechce, lebo chcem spať, ale nejde mi zaspať. Neviem čo s tým. Ak máte rady ako rýchlo zaspať nebojte sa poradiť, budem len rada.
Jediné na čo som dnes hrdá je, že som vybavila všetko, čo som dnes vybaviť chcela. Objednala som sa na alergologické testy, aj keď mi nedošlo, že budem musieť ísť na kontrolu a ak bude kontrola na druhý deň, tak vlastne nemôžem, lebo musím byť vtedy v Brne kvôli konzultačkám k diplomovke a to nechcem presúvať, lebo by som to musela presunúť o minimálne týždeň a ja potrebujem vedieť hneď či a čo mám zle aby som mala motiváciu pokračovať. Takže zajtra keď tam pôjdem tak uvidím, či si nechám spraviť testy alebo sa budem musieť preobjednať. Yes.
Ďalej sa mi podarilo vybaviť zubárku. Myslela som, že sa len objednám, ale našťastie mám úplne super zubárku tak ma hneď vzala dnu (podarilo sa mi totiž prísť pred tým než prišla ďalšia pacientka) a bolo to hotové raz dva. Síce už nemám až také ukážkové zuby ako kedysi ale stále mi nemusí nič robiť. Iba ak by sa mi začal šíriť kaz, ktorý mám na jednom zo zadných zubov.
Podarilo sa mi vybaviť aj potvrdenie o návšteve školy do banky, aby som, už posledný rok, mohla mať nespoplatnený študentský účet.
A ešte som sa objednala na gynekológiu na každoročnú prehliadku a dokonca mi hneď ponúkla termín, ktorý mi vyhovoval. To je úspech.
Dnes som sa dozvedela zlú správu. Fórum, na ktoré som chodila na ebooky predali. WTF??? Predať fórum? Okrem toho keď vlastne kopec kníh je tam viac menej ilegálne, lebo sa tak nejak neriešili autorské práva atď... A najlepšie je, že admin okrem toho, že posledný rok vôbec nechodil na to fórum ani sa o neho nestaral tak za neho zhrabol 30 000 Kč a ani nedal vedieť členom čo sa chystá urobiť. Podraz a dosť veľký. Dokonca tam riešili aj to, že najväčší prispievatelia mali problém s políciou, zhabané počítače a podobne. Sila. A poriadne sa nevie, že odkiaľ vlastne mali ich kontaktné info. Čítala som celú diskusiu, teda to čo z nej za týždeň zostalo, lebo kopec členov maže príspevky a účty vo viere, že nebudú stíhaní políciu aj keď to možno nemá zmysel, lebo údaje sú pravdepodobne aj tak zálohované bohvie kde, takže ak sa niekto naozaj bude chcieť dozvedieť čo, kto, kedy, kde, tak sa to dozvedia. Už sa hovorí o novom fóre, ktoré založia ľudia, ktorým na tom bude viac záležať, ale keďže som nebola pravidelný prispievateľ, tak neviem či to zistím v dohľadnej dobe. A aj tak sa bude musieť dávať väčší pozor na to, aké knihy budú prispievať a podobne. Lebo eknihy už prišli aj na Slovensko a do ČR, takže už sa nedá oháňať tým, že dopyt je, ale ponuka nie, lebo už je, aj keď nie taká, ako by dopyt ale je. Takže už sa vytvárajú pravidlá aké knihy sa budú môcť pridávať, kedy a podobne. Zbohom najnovšie knihy, ktoré si netúžim zrovna kúpiť alebo si to nemôžem zrovna dovoliť, ale stále si ich chcem prečítať. Môžem sa postaviť do radu v knižnici a dúfať, že sa mi ich podarí uchmatnúť. Ak ich vôbec budú mať.
Jedna vec ma naozaj rozčuľuje. Ľudia, ktorí verejne píšu, a hlavne chcú písať pre väčšie množstvo ľudí, no neovládajú gramatiku. To ma vie skutočne vytočiť. Klasické y a i a ý a í napríklad v prípadoch nominatív množného čísla. Alebo iné hrubky. Či preklepy. Tie ma najmenej hnevajú, ale čo to tí ľudia po sebe nečítajú? Napríklad tu na blogspote sa dá zapnúť kontrola pravopisu a to odhalí minimálne preklepy a očividné hrubky, problém prvého pádu množného čísla to nevyrieši, ale aspoň eliminuje zvyšok... Som náročná, ja viem, ale myslím si, že je dôležité vedieť gramatiku a pravopis keď chcem písať pre kohokoľvek okrem seba. Či?
No okrem tohto som vlastne dnes nič nespravila. Neupratala som si (určite nie poriadne) a ani som nič nespravila z diplomovky. A hnevá ma to. Zajtra tiež nič nespravím. Ale potom už musím makať. Naozaj....

pondelok 3. októbra 2011

Diplomovka mi nedá spať...

...a nie len diplomovka. Od kedy som sa nasťahovala na intrák tak som sa poriadne nevyspala. Možno je to tým, že aj napriek tomu, že som unavená, tak mám plnú hlavu myšlienok alebo to môže byť aj tým, že v rámci večernej žravosti mám plný žalúdok a telo sa nedokáže uložiť k spánku. Tak či tak, je to problém, lebo najnovšie som začala robiť v jednej informatickej firme kde mám na starosti ráno od 7:30 do 10:00 na starosti tlač a kopírovanie. Ak niekto príde. Dnes tam nebol nikto. A som zvedavá či v takú nekresťanskú hodinu vôbec niekto príde. Jediná robota, ktorú pravdepodobne budem robiť, bude tlač prípadne kopírovanie niečoho z predošlého dňa a podobne. Inak to nevidím. Ale nebudem sa veľmi sťažovať veď mi za to platia. Problémom však je tá nekresťanská hodina vstávania (6:00) v kombinácii s nedostatkom spánku. Uvidíme ako dlho tak zvládnem fungovať s tým, že večer ma ešte čaká škola.
Ale späť k diplomovke. Za cca týždeň sa mi podarilo zbúchať nejakých 7 - 8 strán, čo je podľa mňa celkom slušný výkon, no podľa môjho vedúceho to je, ako keby som nemala nič napísané. Možno keby vedel skutočný čas, koľko som to písala tak by to nebolo až také zlé. Problém je v tom, že čaká ma ešte veľa roboty a nemám až tak veľa času ako to v skutočnosti vyzerá. Je pravda, že diplomovú prácu budem odovzdávať až niekedy koncom apríla začiatkom mája alebo kedy, ale vzhľadom na to, že musím dopísať teóriu, vymyslieť ako sa k problému postavím, naprogramovať to, vyhodnotiť a celé to spísať tak mi nezostáva až tak veľa času. A to musím do rovnice započítať aj skúškové obdobie a oddychový čas ako moje narodeniny, Vianoce, Silvester a podobne. A v druhom semestri by som si chcela seriózne začať hľadať prácu, aby som mala trochu náskok pred všetkými absolventmi, ktorí končia so mnou. Takže potrebujem to mať celé dopísané čo najskôr.
Držte mi palce, nech mi môj plán vyjde ;)